Pretecho bureau Echowonder – Amersfoort

Maak kennis met Petit Hakkenberg

Graag wil ik me even voorstellen. Ik ben Petit Hakkenberg- van Gemeren, de eigenaresse en echoscopiste van de vestiging Amersfoort. Hoewel ik vanuit Amersfoort werk, komen mijn klanten uit de wijde omtrek: vanuit de provincie Utrecht, maar ook van daar buiten.

Het begin

Oorspronkelijk kom ik uit de Röntgen en ben per toeval de echografie ingerold. Destijds bestond er nog geen opleiding voor echoscopie en werd je door een collega opgeleid. In die tijd heb ik de LOI cursus “Basiskennis in de Echografie” gedaan.
Met veel plezier heb ik destijds echo’s gemaakt.

Tot ik in 1996 in aanraking kwam met de commerciële echografie, die door iedereen ‘pretecho’ werd/wordt genoemd. Destijds was dat een ongekend fenomeen en was het heel bijzonder een echo van je kindje op videoband te hebben. En dat zonder medische indicatie. Inmiddels maak ik al meer dan 25 jaar deze bijzondere, emotionele echo’s, en komen de mama’s en papa’s van toen nu als oma’s/opa’s mee.

Op de hoogte blijven

In 2007 heb ik de Post HBO opleiding voor Structureel Echoscopisch Onderzoek ( 20-weken echo) gedaan en hiervoor het certificaat behaald.

Door diverse bijscholingen o.a. via de Beroepsvereniging Echoscopisten Nederland (BEN) en de FMF, blijf ik me verdiepen op het gebied van de echografie.

 

Het plezier van het maken van “pret” echo’s

Maar het mooiste blijft natuurlijk het plezier wat je krijgt als je a.s. ouders hun kindje op z’n mooist in beeld kan brengen.  Daarom noem ik deze echo’s liever emotionele echo’s dan pret echo’s’. Ben nog steeds verwonderd over het kleine mensje dat ongehinderd in mama’s buik beweegt en moet altijd lachen om het feit dat die kleine doet waar het zelf zin in heeft. Dan is het een kunst om het kindje toch zo duidelijk mogelijk te laten zien, en daar alles over te vertellen. En dan is er geen grotere voldoening als de a.s. ouders en eventuele familie/vrienden helemaal blij de deur uitgaan.

Aortastichting

Sinds 2018 ben ik ook verbonden aan de Aortastichting. Daarvoor maak ik buikecho’s bij senioren voor het opsporen van AAA’s (Aneurysma Aorta Abdominalis). Het  gaat om het onderzoek van een vergrote//verwijde Aorta. Dit is erg dankbaar werk, daar je er echt levens mee kan redden, als het op tijd ontdekt wordt.

Werkgebied

Wij verwelkomen klanten uit de hele regio bij ons in Amersfoort. We hebben de afgelopen jaren al zwangere vrouwen mogen ontvangen uit o.a. Utrecht, Hilversum, Bunschoten, Barneveld, Baarn, Soest, Leusden, Zeist, Bilthoven / de Bilt, Nijkerk, Veenendaal en Ede. Ook uit de provincie Flevoland en Noord-Holland komen de zwangere naar ons toe. We ontvangen jullie ook graag voor een 2D, of 2-3/4D echo!

De praktijk in Amersfoort

In deze praktijk worden ook Gender Reveal Artikelen verkocht, o.a. confettikanon, ballonnen en rookkanon. Zo kunnen jullie jezelf en/of je familie laten verrassen. de artikelen kunnen gelijk meegenomen worden.

Onze praktijk in Amersfoort is erg makkelijk te vinden.

Vlakbij klaverblad Hoevelaken, aan de rand van Amersfoort, in de buurt van de A1 ligt de praktijk. Hij is niet groot maar mensen vinden hem altijd wel erg gezellig en huiselijk.

We hopen jullie gauw te mogen verwelkomen in onze praktijk, zodat je kunt ervaren hoe bijzonder het is om je kindje te zien.

Adres en contactgegevens – Echowonder Amersfoort

Echowonder Amersfoort
Apollovlinder 28. Let op; stel navigatie in op nr. 12. Daar parkeren. Apollovlinder is eenrichtingsverkeer.
3822 AW Amersfoort
033 – 455 72 82
amersfoort@echowonder.nl

Openbaar vervoer: van CS of Amersfoort-Schothorst lijn 5 halte Apollovlinder.