Geslachtsbepaling vanaf 14+ weken zwangerschap

pretecho geslachtsbepalingWe kunnen ons voorstellen dat je erg nieuwsgierig ben naar het kleintje in je buik.

Is het een jongetje of een meisje? Een broertje of een zusje? Er zijn natuurlijk ook mensen die het nog als verrassing willen houden.

Bij Echowonder is het allebei mogelijk.

Als je voor een echo bij ons komt, zullen we aan het begin vragen of je een 20 weken echo hebt gehad en of je het geslacht weet. Is dat zo? Dan kijken we altijd of het klopt. Veel mensen vinden dit ook wel prettig.


Wil je het geslacht (nog) niet weten?

Er zijn ook mensen die wel de 20 weken echo hebben gehad, maar er voor kiezen niet het geslacht te weten. Wij zullen er dan ook niet naar kijken en blijft het nog steeds een verassing.

Pretecho 2d-echo 3d-echo

Maar soms kan je ook nog twijfelen; eigenlijk wil je het nu niet weten, maar misschien later in de zwangerschap wel. Of wil je het samen met je familie te weten komen door middel van de bekende rose of blauwe taart of met ballonnen o.i.d. Ook dat kan. Dan zullen wij een gesloten enveloppe meegeven, waarin we opschrijven wat het geslacht is.

Wanneer geslachtsbepaling?

Wil je het geslacht van je kindje al voor je 20 weken echo weten, dan kan je bij Echowonder al terecht vanaf 14+ weken.  Dus je bent 14 weken en een paar dagen. We bieden ook de mogelijkheid om alleen voor het geslacht te komen. Dit is een ‘korte 2D echo’ van 10-15 minuten. De kosten zijn hiervan € 40,- inclusief 2 zwart/wit foto’s. Je hoeft NIET met een volle blaas te komen.

Gratis terugkomen?

Omdat wij je echt zekerheid willen geven doen we geen uitspraken als het kindje het geslacht niet goed laat zien. Dan mag je kosteloos nog een keer terug komen om te kijken of de kleine het dan wel wil prijsgeven.

Onder de 14+ weken?

Jullie zullen ook wel over de NUB theorie hebben gehoord. Het is een “knobbeltje” bij ongeveer 12/13 weken, wat zou duiden op het geslacht. Afhankelijk van de hoek is het een jongetje of een meisje. Deze theorie is nooit 100%!  Het kleintje hoeft maar een beetje niet goed te liggen en de hoek ziet er gelijk anders uit. Omdat wij echt de zekerheid willen geven doen wij geen geslachtsbepaling bij 12/13 weken.